Stoemp! – 7de seizoen met namen als Love Like Birds, Marco Z en Sleepers' Reign

door Bart Somers

Poppunt maakte vandaag het najaarsprogramma van Stoemp! bekend, met opnieuw jong talent en gevestigde waarden in de meest authentieke Brusselse kroegen én enkele nieuwe podia. Ook het zevende Stoemp!-seizoen wil je muzikaal door de hoofdstad loodsen.

“Het Brusselse nachtleven bruist en knettert. Stoemp! verenigt 10 authentieke cafés in de Brusselse binnenstad in een nieuw concertcircuit.” Met die woorden werd de nieuwe concertenreeks in de herfst van 2009 aangekondigd. Meer dan drie jaar later is Stoemp! aan zijn zevende seizoen toe en is het circuit doordrongen van Brussel en omgekeerd. Jong talent en gevestigde waarden staan opnieuw samen op de affiche en loodsen je (gratis) langs de gezelligste places-to-be in de Belgische hoofdstad.

Op maandag 17 september gaat het nieuwe seizoen van start in Roskam, een café met Brusselse ziel, met niemand minder dan The Rhythm Junks. De band met onder meer Steven De Bruyn (El Fish) in zijn rangen verlaat hiervoor even de opnamestudio om in 2013 vervolgens een nieuw album op de wereld los te laten. Het laatste concert van dit jaar gaat dan weer door in het legendarische café Kafka en ligt in de capabele handen van Jan Delvaux (auteur “Belpop: De Eerste Vijftig Jaar”) en Radio 1-nethoofd Jan Hautekiet. Jan en Jan brengen met ‘Belpop Bruxelles’ een speciale avond gewijd aan belpop (oud en nieuw) die een speciale band met de hoofdstad heeft.

Net als in het voorjaar vroeg Poppunt aan enkele curatoren om hun favoriete band op een Brussels cafépodium te zetten. Onder de noemer ‘Stoemp! v/d Chef’ koos Kurt Overbergh (Ancienne Belgique) voor Imaginary Family en Tiny Legs Tim, stelt Sioen zijn jonge poulain Anna Rune voor aan het publiek en wist regisseur en Oscar-genomineerde Michael R. Roskam de superstarband Dans Dans te strikken voor een concert.

Naar goede gewoonte zet Stoemp! ook in op te ontdekken jong talent. Geppetto & The Whales, Compact Disk Dummies en Sleepers’ Reign vielen in de prijzen op de jongste Humo’s Rock Rally en komen hun livereputatie verzilveren. Daarnaast krijg je de kans om Billie Kawende, Kabul Golf Club en Love Like Birds aan het werk te zien voor ze de wereld veroveren.

Op zoek naar méér Brussel gaat Stoemp! naast de gebruikelijke cafés de hort op. Zo werd nieuwe grand café Flamingo al direct ingelijfd en vindt het allereerste Stoemp! Open Air-concert plaats op de Nieuwe Graanmarkt, tijdens de feestelijke opening van de vernieuwde Moutstraat. Met Brussel Brost – Nachtstoemp! gaan dubstephelden AKS voor de prijs van meest dansbare Stoemp! en kan je Halloween vieren in de Beursschouwburg.

Nog steeds zo gratis als wat, nog steeds het perfect excuus voor een gezellige avond uit in de hoofdstad. Op www.stoemplive.be worden alle concerten aangekondigd en vind je meer info over de deelnemende cafés en bands.

Volledig programma Stoemp! – najaar 2012
17 sep – The Rhythm Junks (Stoemp! Deluxe) – Roskam
18 sep – Love Like Birds – Het Goudblommeke in Papier
24 sep – Geppetto & The Whales / Esther & Fatou – Rits Café
25 sep – Jangle Boist – Merlo
27 sep – AKS DJ-set (Brussel Brost – Nachtstoemp!) – Bonnefooi
03 okt – STIJN (Stoemp! Open Air speciaal buurtconcert) – Nieuwe Graanmarkt i.s.m. Gratis in Brussel Trakteert, Rits Café, Jes stadslabo
04 okt – Marco Z / Sarah Carlier – VUB Kultuurkaffee
09 okt – Compact Disk Dummies – Flamingo
10 okt – Imaginary Family / Tiny Legs Tim (geserveerd door Kurt Overbergh) – Walvis
13 okt – VUB Kultuurkaffee presenteert: Douglas Firs cd-voorstelling (i.s.m. Stoemp!) – Theatre Mercelis (Elsene)
16 okt – Anna Rune (geserveerd door Sioen) – Het Goudblommeke in Papier
18 okt – Ansatz der Maschine / Midnight Directives – Rits Café
22 okt – Billie Kawende (trio) – Archipel
23 okt – Sleepers’ Reign – Le Coq
30 okt – Dans Dans (geserveerd door Michael R. Roskam) – Merlo
31 okt – Kabul Golf Club (Stoemp! Halloween Night) – Beursschouwburg
07 nov – Belpop Bruxelles (Stoemp! Deluxe) – Kafka