Stream nieuwe post-punk-nummers van Eagulls, Big Ups, Nothing en White Lung

door Thomas Konings

Heel veel post-punk-(achtige) bands brachten vandaag of gisteren nieuw materiaal uit. Vandaar dat we alle singles hier even bundelen om het onszelf en de post-punk-fan een beetje gemakkelijker te maken.

Laten we beginnen met de nieuwe single van Nothing. De band brengt in mei een nieuwe langspeler uit die de droeve titel ‘Tired of tomorrow’ draagt en ook de muziek zelf is eerder aan de trieste kant. Stormende shoegaze met een sterk-emorandje horen we op het eerste, indrukwekkende voorsmaakje ‘Vertigo flowers’. Dat kan je hieronder beluisteren.

Er is een nieuwe plaat, ‘Before a million universes’, van Big Ups op komst via het kwaliteitshuis van Tough Love (in de VS verschijnt het album op Exploding in Sound). Met ‘Hope for someone’ lossen de jongens nu een intens nieuw nummer uit die langspeler. Af en toe rammelt het langs alle kanten en is de mood heel extrovert, af en toe hangt er een te snijden spanning, maar steeds weer de band het gevoel intens te houden. Op 6 april staan Big Ups in de VK (info & tickets).

Ook de jongens van Eagulls (foto) bereiden volop een nieuwe release voor. Vandaag loste de Britse band meer info over de aankomende langspeler: die zal ‘Ullages’ heten en verschijnen via Partisan Records op 13 mei. Eerder kregen we al ‘Lemontrees‘ uit het album te horen. Ook deze nieuwe single doet sterk aan The Cure denken. Beluister hem hieronder.

Ook White Lung had een albumaankondiging te melden. ‘Paradise’ heet hun volgende album en wordt op 6 mei via Domino verwacht. Het eerste voorsmaakje ‘Hungry’ maakt ons alvast euh hongerig naar meer. Het nummer is catchy, maar ook stevig. Hieronder kan je het clipje ervan bekijken.