STUFF. keert dansbaar en opwindend terug op single ‘strata’

door Johan Baeten

Twee jaar na het overweldigende debuut is STUFF., een van de absolute klasbakken van ons nationaal muzieklandschap, terug met een nieuwe plaat. Die heet ‘old dreams new planets’ en wordt op 28 april uitgebracht via Sdban Ultra Records. Vandaag dropte het kwintet de eerste single getiteld ‘strata’. Dat nummer klinkt misschien iets minder hyperkinetisch, veelzijdig en eclectisch dan tracks van de eerste plaat, maar is daarom niet minder kwalitatief.

De openingsminuten voelen aan als een elektronische en repetitieve synthesizers-trip met verrassende melodie├źn en ijzersterke vlagen op de toetsen die geleidelijk aan hun plaats vinden in het nummer. ‘Strata’ klinkt op een aparte wijze heel dansbaar, en het vijftal maakt zowat in het midden van de song een typische switch zoals we die gewend zijn van STUFF., waarna verschillende elementen uit de song bij elkaar komen en het nummer een avontuurlijke en bijzonder opwindende sfeer geven. De song besluit met een mysterieuze en ietwat obscure vibe, een stemming die ook uitnodigend klinkt – en wij zijn dan ook vreselijk benieuwd naar de volgende langspeler van STUFF.

STUFF. speelt komende maand en in mei heel wat shows in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, maar het kwintet passeert ook in Brussel, Gent, Luik en Antwerpen. Alle data vind je hier.