Subbacultcha! Presents The Sound Of The Dutch Underground in Melkweg Amsterdam op 21.03

door Bart Somers

Muziekplatform Subbacultcha! presenteert in samenwerking met de Melkweg het nieuwe festival The Sound of the Dutch Underground. De eerste keer doen ze dit op 21.03.

Het festival laat de gehele breedte van de underground zien met naast de atmosferische ambientklanken van Eklin, Herrek en Mike Koldin ook de noisy rock en garage van WOLVON, Kleinindustrie, Space Siren, Those Foreign Kids en Vox Von Braun. Verder krijgen de aanwezigen ook de donkere electronics van Facade, H-SIK, Body II Body, Lemontrip, en Glass Eyes, de wavy indie van zZz, April en Nouveau Vélo, de sixties sound van Earth MK II en Spilt Milk ook de eigenzinnige klanken van Earth Control, Bismuth, Vakantie, Palmbomen (dj set) en Mere Duo.

Naast bands van Nederlandse bodem, is er een labelmarkt in de galerie van de Melkweg, met een tiental toonaangevende Nederlandse labels, waaronder Subroutine, Samling, NonRecords, Zoology en Fog Mountain Records. Zij presenteren nieuwe releases op vinyl, cd of cassette. De Sound of the Dutch Underground-sampler is te beluisteren op de 3voor12 luisterpaal.

Tickets en verdere info vind je via www.melkweg.nl.

Subbacultcha! website