Suburban Record Store te Haarlem – opening met o.a. sessie van Exile Parade op 02.02

door Bart Somers

Zet het in je agenda, schreeuw het van de daken of kras het op de deur van je favoriete openbare toilet: de opening van de Suburban Record Store op 2 februari vangt aan om 16:00. Vanaf die tijd is de nieuwe home of rock van Haarlem voor iedereen toegankelijk. Uiteraard is er voorzien in versnaperingen, drank en slechte grappen. De opening van de winkel is tevens de lancering van de webshop van Suburban.

Speciaal voor de opening zullen Birth of Joy en Exile Parade in de nieuwe winkel sessies doen. Birth of Joy is de nieuwste aanwinst in de Suburban-stal en zorgde afgelopen vrijdag voor lange wachtrijen bij de Suburban labelnight op Eurosonic. Debuutplaat ‘Life In Babalou’ komt op 3 maart uit en bevat een sexy en door orgels voortgedreven partij boogierock vol referenties naar The Doors en MC5.

Exile Parade komt uit de UK en debuteerde een paar jaar geleden met de single ‘Fire Walk With Me’. De Oasis-adepten hadden wat moeite met de financiering van de debuutplaat (ok, ze waren bestolen), maar het heerlijk opruiende ‘Hit The Zoo’ komt op 2 februari dan eindelijk uit.

Het feest gaat ’s avonds verder in het Patronaat tijdens een optreden van Exile Parade. Alle feesttechnische details:

16.00: inloop (en natuurlijk verkoop)
17.00: sessie Birth of Joy
18.00: sessie Exile Parade

Suburban Records website