Suck It And See in Bonnefooi Brussel op 19.09 – indie/rock party met o.a. DVKES, Recorders en Freaky Age

door Bart Somers

In januari startten Bonnefooi en Indiestyle met Suck It And See, een indie/rock party die vanaf de eerste editie een schot in de roos was. Tussen september 2013 en mei 2014 komen er vijf nieuwe edities, waarvan de eerste geprogrammeerd staat op 19.09. Op de line-up staan een liveset van DVKES en dj-sets van Recorders, Freaky Age en Brett Summers. Kijken wie er van je vrienden komt of jezelf aanwezig stellen kan via het Facebook event.

Tijdens de komende edities proberen Indiestyle en Bonnefooi Nederlandstalig en Franstalig België een beetje dichter bij elkaar de brengen. Er gaapt een veel te grote kloof tussen de muziekscenes in beide landsgedeelten. Uitzonderingen als Girls In Hawaii, BRNS, School Is Cool of Black Box Revelation mogen dan wel prat gaan op bekendheid in heel België, er is zeker nog werk aan de winkel. Noteer alvast ook 21.11, 20.02, 20.03 en 22.05 in je agenda. Meer info over deze avonden volgt snel.

De line-up van 19.09

DVKES stonden deze zomer op mooie festivals als Boomtown en Melkrock Tielt, nadat ze in de lente het mooie weer maakten in De Afrekening met ‘Lucy called my name’. De voorbije jaren maakte de groep als The Dukes finales en halve finales onveilig in wedstrijden als De Beloften, Frappantpop en last but not least Humo’s Rock Rally.

Samen met Johannes Verschaeve van The Van Jets sloten de jonge wolven zich op in de studio en zouden ze pas terug het licht zien wanneer ze hun eigen, unieke en onmiskenbare sound gevonden hebben. Dat moment is nu aangebroken. Verschaeve: “DVKES klinken rauw, fris en crispy. Ze hebben alles om het helemaal te maken!”. Suck It And See is alvast een van de eerste gelegenheden om de resultaten live te aanschouwen.

Ook achter de dj-tafels verwelkomen we mooi volk. De Franstalige Brusselaars van Recorders brachten net kun nieuwe single ‘Kelly’ uit, nadat ze eerder dit jaar al scoorden in De Afrekening met ‘Purple and Gold’. Hun debuutalbum ‘Above The Tide’ zit eraan te komen. Voor de opnames vloog het gezelschap naar LA om er te werken met Tony Hoffer (M83, Beck, Air, Phoenix, The Fratellis). Straffe mannen.

Daarnaast zullen de jongeheren van Freaky Age van de party zijn. Het aantal Afrekening-hits dat het combo achter zijn naam kan schrijven is bijna niet meer te tellen. Onze favorieten? ‘Masks’, ‘WHere Do We Go Now’ en hun debuutsingle ‘Time Is Over’ kunnen we honderdduizend keer horen zonder enig teken van verveling te vertonen. Op 19.09 laten de Belgische rockers je uit de bol gaan vanachter de draaitafels en vuren ze de ene indie/rocktopper na de andere op je af.

Brett Summers is de oprichter van Indiestyle, indie/rocksamensteller op 22tracks, huis-dj in de AB en regelmatig aan de slag in zalen als Botanique en Beursschouwburg. Na het optreden van DVKES zorgt hij er alvast voor dat het publiek terdege opgewarmd zal zijn voor wat een spetterende avond moet worden.

Ben jij van de partij? Laat het weten en nodig je vrienden uit via het Facebook event.

DVKES website
Recorders Facebook
Freaky Age Facebook
Brett Summers Facebook