The Beach Boys – Celebration: 50ste verjaardag gevierd met reunie, album en tour

door Bart Somers

Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, Bruce Johnston en David Marks, die mee aan de wieg stonden van The Beach Boys, zullen in 2012 terug samenkomen om het 50-jarige bestaan van de band te vieren. Dit doen ze niet voor een feestje met geile strandbabes en slagroom. Nu ja, misschien ook wel, weten wij veel? Hoofddoel is in elk geval een nieuw album uitbrengen en vanaf april op wereldtournee vertrekken.

Brian Wilson hierover: “Deze verjaardag is heel speciaal voor me. Ik mis de jongens en ik zal het fantastisch vinden om een nieuwe plaat met hen op te nemen en weer samen op het podium te staan”. Het enthousiasme van de andere bandleden, zo kunnen we opmaken uit hun woorden, is al even groot. The Beach Boys, recent opgenomen in de California Hall of Fame, hebben al verschillende songs ingeblikt voor hun nieuwe album dat in 2012 zal verschijnen via Capitol en verdeeld worden door EMI.

Hawthorne, California heet de plaats waar het in 1961 begon voor The Beach Boys, die oorspronkelijk bestonden uit de drie Wilson-broers Brian, Carl en Dennis, toen nog tieners, hun neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine. In 1962 vervoegde buurjongen David Marks de rangen en volgde de eerste golf hits op Capitol Records. In 1965 trad Bruce Johnston toe tot de band op het moment dat Brian Wilson stopte met toeren en begon te focussen op het schrijven en producen van platen voor de groep. 5 decennia laten zijn The Beach Boys de eerste Amerikaanse popgroep die 50 kaarsjes mag uitblazen. Hun muziek vormt voor veel mensen overal ter wereld de favoriete soundtrack voor de zomer.

The Beach Boys website

Album verdeeld door EMI