The Epstein – Murmurations: album in januari, dit najaar al live in Nederland

door Jacky Ypzsilon

De Oxfordse alt-indie-folk band The Epstein heeft getekend bij [PIAS] voor de Benelux. Het volledige album genaamd ‘Murmurations’ komt begin 2013 uit, de eerste single ‘I Held You Once’ is al beschikbaar op iTunes en Spotify. Via deze link is de videoclip al te zien.

The Epstein zag het levenslicht in 2006 toen singer-songwriter Olly Wills deelnam aan Open Mic-avonden samen met gitarist Jon Berry. Ze namen samen het album ‘The Last of The Charanguistas’ op dat door Rolling Stone Magazine werd gekozen als ‘Editor’s Choice’ wat hun een plekje op Glastonbury garandeerde. Inmiddels is The Epstein uitgebreid met toetsenist en producer Sebastian Reynolds, bassist Humphrey Astley en drummer Tommy Longfellow. Dit heeft het geluid van de band dusdanig veranderd naar een vol Morricone-achtige vibe.

‘Murmurations’ is opgenomen in ruim 14 maanden in Londen en Bremen. Het is een afwijking van het ruwe live-geluid van hun vorige release en legt de band op hun meest majestueuze wijze vast. De heren uit Engeland komen in november naar Nederland. Op 17 november staan ze in de Vera te Groningen (info & tickets), op 18 november spelen ze in de Roepaen te Ottersum (middagconcert, info & tickets) en 20 november kun je ze zien in Paradiso te Amsterdam (info & tickets). Belgische live dates zijn er momenteel voor zover we weten niet.

The Epstein website

Album verdeeld door PIAS