The Guru Guru brengt verrassend melodisch nummer ‘Up the wall’ uit, debuut volgt snel

door Gilles Dierickx

Hoe boeiend was 2017 al niet voor alles wat in de buurt komt van spannende, Belgische gitaarmuziek? Dat had vooral te maken met – langverwachte – albums van Hypochristmutreefuzz, Brutus en El Yunque, en het ziet er niet naar uit dat die golf snel zal stoppen: ander reikhalzend verwacht materiaal is het debuut van The Guru Guru, en dat is nu wel voor héél binnenkort. Met hun nieuwe single ‘Up the wall’ kondigt het vijftal aan dat ‘P C H E W’ er zal zijn op 24 maart.

Die revolutie van allerlei binnenlandse noisebands zet The Guru Guru ook letterlijk in de verf in hun clipje, met projecties van onder meer Elefant, Brutus, Hypo en FOPAW. En soft porn – een evenwicht zoeken, weet je wel. Het nummer zelf is verrassend beheerst, groovet sterk en kan door de melodische insteek eigenlijk zelfs toegankelijk worden genoemd. Zanger Tom Adriaenssens houdt ook alle schreeuwerigheid achterwege deze keer, maar gelukkig is er nog steeds een glansrol weggelegd voor z’n ondertussen legendarische danspasjes.

Luister ‘Up the wall’ hieronder.

The Guru Guru houdt zijn release in Muziekodroom in Hasselt, op 23 maart, samen met Mountain Bike, dat nota bene ook met nieuw materiaal komt. Voor de volledige livelijst, zie de Facebookpagina van de band.