The Hives – Lex Hives: nieuw album verschijnt op 5 juni

door Filip Van Der Elst

De prettigst gestoorde band ter wereld is terug van nooit echt weggeweest. Op een nieuw album van The Hives wachten we al sinds 2007, maar je kon hen de voorbije jaren nog altijd met de regelmaat van de klok op de grote festivals bewonderen. Op 5 juni ligt hun langverwachte vijfde langspeler eindelijk in de winkelrekken. De plaat heet ‘Lex Hives’, en bevat naar eigen zeggen “de twaalf wetten van The Hives”. De natuurwetten zouden er niets tegen zijn, en onze favoriete Zweden eisen niets minder dan complete obedience. Dat belooft.

Op de website van Rolling Stone kan je met ‘Go Right Ahead’ al een eerste single beluisteren. Daarop doen The Hives wat ze altijd al gedaan hebben: snoeihard rocken. Ze kiezen nog steeds voor een mengeling van garagerock en catchy ritmes.

Wie The Hives echt wil beleven, moet ze vooral live aan het werk gezien hebben. De band, die van hilarische over-the-top arrogantie en bizarre kostuums een unique selling point heeft gemaakt, staat steeds garant voor energieke en sfeervolle concerten. The Hives komen op 28 mei langs op Pinkpop. Tickets voor die dag zijn echter al een tijdje de deur uit (meer info). Op Belgische optredens is het momenteel nog wachten geblazen.

The Hives website

Album verdeeld door Sony Music