The Hives op 09.12 live in de AB, ook concerten op komst in Nederland en Noord-Frankrijk

door Bart Somers

Driemaal is scheepsrecht. En dus dachten de mensen van de AB – na eerdere opwindende passages in ’04 en ’07 – dat het tijd werd om The Hives hun hattrick in de Brusselse zaal te laten afwerken. Dat komt goed uit, want zonet verscheen hun vijfde album ‘Lex Hives’. Deze klokt af op amper 30 minuten en grijpt terug naar de succesvolle garagerock formule van het (doorbraakalbum) ‘Veni Vidi Vicious’ (uit ‘02) en ‘Tyrannosaurus Hives’ (uit ‘04).

Vooral live zijn The Hives een sensatie met zanger Howlin’ Pelle Almqvist als boegbeeld. Spin Magazine hierover: “one of the best live rock bands in current music”. En als je hieraan moest twijfelen: check alvast nog eens hét perfecte bewijsmateriaal uit: de DVD ‘Tussles in Brussels’ uit ’05, een live registratie van hun concert uit ’04 in de Ancienne Belgique. Knoert van een opener op 9 december wordt de Amerikaanse hardcore punk band The Bronx die de jongste jaren vaak ook optreden als Mariachi El Bronx. Klik hier voor tickets en meer info.

Wie er niet in slaagt om een ticket te bemachtigen voor dit optreden moet niet wanhopen. The Hives live zien kan binnenkort op verschillende plaatsen in België, Nederland en Noord-Frankrijk, namelijk:

20.07 Lichtenvoorde, Zwarte Cross – info & tickets
18.08 Hasselt, Pukkelpop – info & tickets
28.11 Amsterdam, Melkweg – info & tickets
07.12 Lille, L’Aéronef – info & tickets
09.12 Brussel, AB – info & tickets

The Hives website

Onze albumreview van ‘Lex Hives’ vind je hier