The Killers in de lente live in België en Nederland – concerten in Vorst Nationaal en Ziggo Dome

door Bart Somers

In 2004 brachten The Killers hun geweldige debuutplaat ‘Hot Fuss’ uit. Sindsdien beleefden David, Ronald, Mark en Brandon erg succesvolle muzikale jaren en verkochten zij wereldwijd meer dan 15 miljoen albums. Na ‘Sam’s Town’ (2006) en ‘Day & Age’ (2008) bleef het een poos stil rond het Amerikaanse viertal. Nu zijn ze helemaal terug, volwassen en serener dan ooit.

Dankzij ‘Mr. Brightside’ en ‘Somebody Told Me’ behoren The Killers prompt tot de grootste sterren der aarde. De Amerikaanse rockformatie legt een succesvol parcours af en mag naast enkele glansrijke samenwerkingen ook heel wat prijzen achter haar naam noteren. Met een groeiend aantal fans uit de vier windstreken komt het viertal uiteindelijk op de rand van een implosie te staan. Ze hebben behoefte aan ruimte en gaan een tijd elk hun eigen weg uit. Drie van de mannen brengen in die periode een soloalbum uit. Eén van hen is zanger Brandon Flowers die in 2010 ‘Flamingo’ op de markt brengt.

Na een onontbeerlijke rustpauze vinden de vier elkaar terug en pikken ze de draad weer op. Met eenzelfde perfecte alchemie als voorheen werken ze samen aan een vierde studioalbum, ‘Battle Born’. De Amerikanen kondigen vandaag ook hun live comeback aan. Met een wereldtournee doen zij in het voorjaar van 2013 ook de lage landen aan. The Killers zijn opnieuw in al hun glorie te bewonderen op 8 maart in het Brusselse Vorst Nationaal. Info over tickets vind je nu of binnenkort hier. Wie dichter bij Amsterdam woont, kan naar het optreden in de Ziggo Dome op 11 maart (info & tickets).

The Killers website

Album verdeeld door Universal Music