The Libertines komen volgend jaar naar Brussel

door Aida Gabriels

Update: Vermoedelijk omdat het niet realistisch wordt geacht dat Peter en Carl voor de avond van vijf maart de weg naar hun tourbus terugvinden, kondigen The Libertines aan ook op 5 maart de Ancienne Belgique te zullen vullen. Tickets vanaf nu te kopen.

We hebben er een tijdje moeten op wachten. Een teaser hier en daar, een sporadisch concert en een vermelding in lokale tabloids over de evolutie van het gebruik van verdovende middelen. ‘Anthems for doomed youth’, hun derde lp werd begin september met ingetogen furore onthaald. Zelfbewust en helemaal herboren plannen Doherty, Barât en legioen nu ook een royale live-retour. Na de reünie van vorig jaar – die toen reeds gevierd werd met een rijkelijk gevulde Europese tournée – is het tijd om de wereld te overtuigen dat God niet alleen de Queen maar ook de twee Kings of Britrock redde van de ondergang. Met een reeks concerten doorheen heel Europa is na een decennium van turbulentie de time for heroes wederom aangebroken.

The Libertines spelen op 4 maart in de Ancienne Belgique. Tickets zijn beschikbaar vanaf 16 september, 10u op de site van de AB.