The Me In You – Forgotten Clothes te koop vanaf 10.02, live in STUK op 09.02

door Bart Somers

‘Forgotten Clothes’ is het eerste full-album van The Me in You, een Belgisch vijftal met roots in het Hageland. The Me In You wil melancholie omzetten in catchy melodieën en meerstemmige harmonieën. De nummers van The Me in You verraden een mix van invloeden uit veertig jaar popgeschiedenis, stevig verankerd in het muzikale erfgoed dat zich uitstrekt van The Byrds tot Sparklehorse.

The Me In You ontstond in 2009 en heeft in de zomer van 2011 haar eerste album ‘Forgotten Clothes’ opgenomen onder leiding van producer Joris Caluwaerts (Zita Swoon, The Go Find). De plaat werd gemixt door Bob Hermans (Stijn, The Go Find). ‘Forgotten Clothes’ van The Me In You verschijnt op 10 februari op het Noisesome label (o.a. Customs, Motek)/ EMI Music Belgium. Je kan het album al voorbestellen op iTunes.

Het Nederlandse muziekmagazine Oor bleek al gecharmeerd door The Me in You, en schreef over ‘Girl In Armour’: De tristesse en zomeravondennostalgie druipt er van af, een nummer om speciale herinneringen aan te hebben. ‘Girl in Armour’ werd opgepikt door Studio Brussel en Radio 1 en overwintert momenteel in De Afrekening en Vox. Bekijk de videoclip hier. The Me In You zijn Stijn Claes, Dimitri Dhaene, Frank Saenen, Thomas Van Den Haute & Han Wouters.

THE ME IN YOU LIVE

Albumvoorstelling: Donderdag 9 februari, 20u00, STUK Leuven – info & tickets

AB Coca Cola Sessions: donderdag 22 maart, Ancienne Belgique, Brussel – info & tickets

Putrock: zaterdag 5 mei, Beringen. Club – info & tickets

The Me In You Facebook

Album verdeeld door EMI