The National – Trouble Will Find Me: nieuw album te koop in mei, tracklist bekend

door Indiestyle

The National kondigde de titel en tracklist aan van hun nieuwe plaat. ‘Trouble Will Find Me’. Het zesde studio-album, opgenomen in New York en geproducet door de band, zal op 20 mei verschijnen op 4AD. Voor de cover art deden ze beroep op Britse fotografe Deirdre O’Callaghan.

Na hun laatste tour ter promotie van ‘High Violet’ voelde de band zich sterker dan ooit en begonnen de leden meteen te schrijven aan nieuw materiaal.

Frontman Matt Berninger:
“Gedurende 10 jaar hadden we het gevoel iets te moeten bewijzen, na de High Violet tour konden we eindelijk relaxen. We moeten niet meer aantonen wie we zijn”.

Gitarist Aaron Dessner:
“De ideeën kwamen vanzelf met als resultaat aan de ene kant onze meest complexe nummers en aan de andere kant onze meest simpele en menselijke songs tot nu toe”.

De release van ‘Trouble Will Find Me’ zal voorafgegaan worden door ‘Mistaken For Strangers’, een documentaire over de band tijdens hun laatste 22 maanden durende tour.

*De tracklist van ‘Trouble Will Find Me’
01 I Should Live In Salt
02 Demons
03 Don’t Swallow The Cap
04 Fireproof
05 Sea Of Love
06 Heaenfaced
07 This Is The Last Time
08 Graceless
09 Slipped
10 I Need My Girl
11 Humiliation
12 Pink Rabbits
13 Hard To Find

Op dinsdag 25 juni spelen Matt Berningen en kompanen in het Koninklijk Circus te Brussel. De tickets zijn allemaal de deur uit, klik hier om poolshoogte te nemen van eventuele wijzigingen hieromtrent. Over een Nederlandse datum weten we voorlopig niets. Ook de website van The National vermeldt momenteel enkel het Belgische concert.

Album verdeeld door Beggars / V2