The Pharmacy – Madame Moustache zorgt voor enige concert in België op 19.06

door Pieter Malliet

Aangevoerd door de uitstekende songschrijver Scott Yoder brengen de Amerikanen van The Pharmacy hun opzwepende mix van aanstekelijke garagerock en ongepolijste grunge de komende maand nog een keer naar onze contreien. Terwijl in Nederland een drietal data gepland staan, zakken ze, samen met de lo-fi rockband Cosmonauts als voorprogramma, volgende week eerst naar het centrum van Brussel af voor hun enige Belgische optreden.

Waar de Seattleites vorig jaar live zelfs onderbemand behoorlijk wat indruk maakten in afwezigheid van toetsenist Stefan Rubicz, beloven ze nu in een uitgebreide bezetting, inclusief bas en extra gitaar, de grote plas over te steken. Afgaande op ‘Masten Lake lagoon’, een zopas vrijgegeven vooruitblik op hun binnenkort te verschijnen album ‘Spells’, zou het er dan ook wel eens heftig aan toe kunnen gaan.

Naar verluidt brengt The Pharmacy van die nieuwste worp trouwens in première een lading niet te versmaden Burger Records-cassettes mee. En dat is niet de enige reden waarom we alleen al voor de merchandisestand richting hoofdstad zouden trekken. Naast een bevlogen drummer en een getalenteerd filmmaker schuilt in Brendhan Bowers namelijk ook een intrigerend grafisch artiest die op tour steevast een aantal met eigen ontwerpen bedrukte t-shirts te koop aanbiedt.

Info, tickets en een volledige concertkalender van Madame Moustache vind je hier.

The Pharmacy website

Cosmonauts Facebook