The Scene – Code: release op 12.03, concerten in o.a. AB en Paradiso

door Bart Somers

Via V2 Records verschijnt op 12 maart het nieuwe album van The Scene, getiteld ‘Code’. Een jubileumalbum, want ‘Code’ is alweer het vijftiende album van de band die in 1978 werd opgericht. Dat The Scene het al zo lang volhoudt, komt omdat het vijftal niets liever doet dan optreden. Vooral de zomerfestivals worden graag in de agenda’s bijgeschreven. Toen er over een nieuw album gesproken werd, stond al snel vast dat de energie van de optredens vastgelegd moest worden op die plaat.

‘Ik leid misschien niet meer zo’n woest rock & roll-leven, maar in mijn hoofd kan het soms nog hevig stormen. Veel daarvan is terechtgekomen op deze cd. Het is daarmee een van mijn meest persoonlijke werkstukken tot nu toe. Op een ochtend werd ik wakker terwijl in mijn gedachten een droom rondspookte over een enorme explosie die in een klap de wereld veranderde. Dit is de basis voor Code.’ Op ‘Code’ wordt The Scene bijgestaan door vrienden Lange Frans en Stef Kamil Carlens (Zita Swoon). Thé scoorde met Frans verleden jaar een nummer 1 hit met ‘Zing Voor Me’.

‘Ik word regelmatig voor gek verklaard’, vertelt Thé Lau. ‘Waarom in deze tijd nog een plaat maken? De kans is immers groot dat we er op toe moeten leggen. We doen het toch. Die liedjes moeten gemaakt worden. Het is geweldig om met taal bezig te zijn. Om die songs vervolgens tijdens de concerten een nieuw leven te geven, is helemaal geweldig. Die zestiende plaat komt er dus ook wel.’

The Scene stelt het album ook live voor in Brussel (AB, 10.03, info & tickets) en Amsterdam (Paradiso, 11.03, info & tickets)

The Scene website

Album verdeeld door V2