The Tallest Man on Earth – There's No Leaving Now: nieuw album verschijnt op 11 juni

door Filip Van Der Elst

Onze kop eraf als Kristian Matsson, aka The Tallest Man on Earth, er met zijn fragiele gitaarfolk en vooral zijn magnifieke stem nog niet in geslaagd is om gevoelige meisjes aan het huilen te brengen. Zijn vorige album ‘The Wild Hunt’ en de daaropvolgende EP ‘Sometimes The Blues Is Just A Passing Bird’ waren van zo’n ongekende schoonheid dat wij hongerig verlangden naar meer.

En dat “meer”, dat is er nu ook: vandaag maakte de jonge Zweed, die wat stemgeluid betreft al meermaals met de grote Bob Dylan vergeleken werd, bekend dat zijn derde plaat op 11 juni te verkrijgen zal zijn. De titel ‘There’s No Leaving Now’ en de behoorlijk idyllisch ogende albumcover doen alvast het beste verhopen.

Ook de tracklist van zijn nieuwste album werd bekendgemaakt:

1. ‘To Just Grow Away’
2. ‘Revelation Blues’
3. ‘Leading Me Now’
4. ‘1904’
5. ‘Bright Lanterns’
6. ‘There’s No Leaving Now’
7. ‘Wind and Walls’
8. ‘Little Brother’
9. ‘Criminals’
10. ‘On Every Page’

De Grootste Man op Aarde kondigde gelijk ook een korte tournee aan. En zowel de Belgische als Nederlandse fans hebben geluk. Op 4 juli brengt hij een bezoekje aan Paradiso in Amsterdam (info & tickets), op 17 augustus staat Pukkelpop (info & tickets) op het menu. En wie er in 2010 in Kiewit bij was, weet dat een festivalpubliek voor Matsson geen probleem vormt. Integendeel zelfs, want de sympathieke Zweed was toen één van de revelaties van het festival. Niet te missen dus.

The Tallest Man On Earth website

Album vermoedelijk verdeeld door Konkurrent