The Van Jets hangen hun gitaren aan de haak na afscheidsjaar

door Yannick Verhasselt
Je leest het goed, de The Van Jets stoppen ermee. Dat maakt de groep vandaag bekend in HUMO. De groep haalt een mengelmoes van redenen aan, al is de evolutie van kotstudenten naar mannen met een gezin en kinderen een constante. Volgend jaar, op 31 oktober, valt het doek definitief met een show in de Ancienne Belgique. In de tussentijd komen er nog een hele reeks afscheidsshows en mogelijks zelfs nog nieuwe muziek.
In 2004 begonnen The Van Jets net als onder andere Absynthe Minded, Milow en Madensuyu bij Humo’s Rock Rally en groeiden daarna uit tot één van de meest consistente bands in het Belgische rock ‘n roll-landschap in de laatste tien tot vijftien jaar. Denk aan het fantastische ‘Welcome to strange paradise‘, het meer elektronische ‘Halo’ of laatste worp ‘Future primitives‘.

Frontman Johannes Verschaeve is de enige van de groep die geen vaste job heeft. Hij wil wel creatief bezig blijven. Zo maakte hij dit jaar nog wat beeldende kunst op het kunstenfestival The Crystal Ship waar hij kleine kijkdoosjes maakte met foto’s van Oostendenaren, al wil hij zich niet beperken en gewoon verschillende zaken uitproberen.