U.S. Girls, Wye Oak en meer bevestigd voor Les Nuits Botanique

door Pascal Vandenberghe

Het jaarlijkse voorjaarsfestival van de Botanique krijgt meer en meer vorm. Eerder werden met onder andere Ought, Charlotte Gainsbourg en Ólafur Arnalds al indrukwekkende acts aangekondigd. Nu doen ze er met 15 nieuwe bevestigingen nog een stevige schep bovenop.

De meest opmerkelijke toevoeging aan de affiche is de double bill op 1 mei met U.S. Girls en Wye Oak in de Rotonde. Die eerste komt er nieuwe plaat ‘In a poem unlimited’ voorstellen. Van Wye Oak werd er nog geen nieuw werk aangekondigd, maar de kans is groot dat we daar binnenkort meer over zullen weten. Lucy Dacus en Hater vervoegen Ought in de Orangerie op 2 mei. Op zowel 1 als 2 mei spelen ook Veence Hanao & Le Motel.

Ook 4 mei lijkt stevig gevuld te worden met Orchestra Baobab en Mulatu Astatke in de Chapiteau, de bevestiging van RARI die Haring vergezelt in de Rotonde, en de krachtige som aan luide gitaren van Fontaines, Metz en Idles in de Orangerie. Op 5 mei kan je gqom-king DJ Lag en Electric Electric aan het werk zien in de Rotonde.

Verdere toevoegingen aan de affiche zijn onze Eurosong-inzending van vorig jaar Blanche op 27 april, Catherine Ringer en Charlotte op 28 april en Bernard Lemmens op 8 mei.

Les Nuits Botanique vindt plaats van 25 april tot en met 6 mei. Een overzicht van alle optredende artiesten en tickets kan je hier vinden.