Urban Explorers Festival 2013 – Line Up aangevuld met o.a. Darkstar, Portico Quartet en Lucky Fonz III

door Bart Somers

De achtste editie van het Urban Explorers festival staat voor de deur. Artiesten als Sun Kil Moon, Portico Quartet en Lucky Fonz III, maar ook Peter De Cupere en Sarah van Sonsbeeck dompelen de historische binnenstad van Dordrecht drie dagen lang onder in een wereld van concerten, expedities en performances. Optredens die niet of nauwelijks in Nederland plaatsvinden worden van vrijdag 10 tot en met zondag 12 mei exclusief aangeboden tijdens Urban Explorers.

Eerder maakte Urban Explorers de komst van Sun Kil Moon, Ólöf Arnalds, ATAK Dance Hall en MMOTHS al bekend. Het festival heeft er inmiddels een verse lading nieuwe namen bij met Darkstar, Portico Quartet, Shigeto, Lucky Fonz III, PVT, Fenster en Gareth Dickinson.

Stedelijke expedities, met ongewone acts van choreografen, kunstenaars en filmmakers op onverwachte locaties in de stad vormen ook in 2013 de rode draad van het festival. Festivalhart en hoofdlocatie is Huis Van Gijn. Hier kan het publiek terecht voor tickets en informatie. Editie 2013 is een initiatief van het Dordrechts Museum en stichting Urban Explorers.

Kaartverkoop
Kaarten kunnen online gekocht worden via www.urbanexplorersfestival.nl of via platenzaak VelvetMusic Dordrecht, Vriesestraat 110. Check de website van het festival voor meer gedetailleerde info. Op vrijdag vindt er een gratis openingsspektakel plaats.