Verse Vis 2012 – finale in Zaal De Zwerver te Leffinge op zaterdag 21 april

door Bart Somers

Het is een traditie die ver teruggaat in de tijd: rond de paasvakantie organiseert Muziekclub De Zwerver de wedstrijd Verse Vis. Zes jonge West-Vlaamse groepen of solo-artiesten krijgen een professioneel uitgerust podium om hun kunsten te tonen en strijden er om de hoogste eer: een plaatsje op de affiche van Leffingeleuren.

En er is meer. RATPOOH, vorig jaar winnaar van de Publieksprijs, speelt op vrijdag 22 juni het voorprogramma van The Delta Saints in Zaal De Zwerver. SCRAPPY TAPES, die aan de haal gingen met de Prijs van de Jury, brachten zopas hun debuut EP (met 7 nummers) uit. De EP werd opgenomen in de studio bij Serge Feys in Oostende.

De finale van Verse Vis gaat door op zaterdag 21 april in Zaal De Zwerver te Leffinge. UIt een kleine 100 inzendingen hebben de organisatoren na drie selectieronden zes beloftevolle West-Vlaamse groepen of muzikanten geselecteerd. Het is een bijzonder gevarieerde affiche geworden. Om 20u00 speelt de eerste band, de volgorde wordt kort voor aanvang geloot. Tickets kosten 5 euro en zijn enkel verkrijgbaar aan de deur.

SELECTIE 2012:
Early Adopter (Brugge – electro/minimal)
FunkyFresh (Oostende – hip-hop/soul/jazz)
Gurt Goatbuck (Diksmuide – rock/blues)
Movoco (Nieuwpoort – postrock/noise/shoegaze)
Protection Patrol Pinkerton (Tielt – britpop/indie)
Topanga (Brugge – rock/indie)

De winnaar van de juryprijs mag het grote podium openen van Leffingeleuren, het driedaagse festival in september. Daarbovenop komen nog eens twee dagen studiotijd bij Serge Feys en een fotoshoot met Tom Verbruggen (Genthology, Lex van Rossen Award 2009). Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs, goed voor een concert in Café De Zwerver in de reeks ´Rough Diamonds´.

Meer info via www.leffingeleuren.be