Vestrock 2012 – Programma aangevuld met Blaudzun en Customs

door Bart Somers

Ook in 2012 vormt het eiland in de Buitenvest van Hulst, de meest Vlaamse stad van Nederland, de thuisbasis van Vestrock, en wel op 1 en 2 juni. De organisatie is inmiddels begonnen met het programmeren van artiesten uit Nederland en België, waarbij een speciale plaats is voor veelbelovend talent. Aan de affiche van het duurzame kwaliteitsfestival van Hulst, waar al GO BACK TO THE ZOO, HEIDEROOSJES, THE SUBS TEXTURES, AKS en SCHOOL IS COOL op schitteren, voegt Stichting VESTROCK twee nieuwe namen toe.

De donkere gestalte Johannes Sigmond brengt onder het pseudoniem BLAUDZUN, breekbare melancholische indiepop. Op zijn derde weergaloos bezielde en meeslepende plaat ‘Heavy Flowers’ (2012) versmelt zijn unieke stem vloeiend samen met een rijk en gedetailleerd bandgeluid met een groot dynamisch bereik. Hij stond eerder op Lowlands en Into The Great Wide Open. Alle zalen uit zijn huidige clubtour zijn lang op voorhand uitverkocht en niets lijkt meer in de weg staan om 2012 het jaar van BLAUDZUN te laten worden. BLAUDZUN imponeert, klinkt dromerig, weet te betoveren en neemt je met diepgang, emotie en vervoering mee naar een andere wereld.

De viermansterke indierockformatie CUSTOMS uit Leuven veroverde met hun debuut ‘Enter the Characters’ alle podia en festivals, waaronder ook VESTROCK (2010). De mannen deden ons met sublieme singles als ‘Rex’ en ‘Justine’ denken aan bands als Interpol maar met een eigen sound. Hun tweede langspeler ‘Harlequins of Love’ staat vol met kleurrijke eighties postpunk en swingende songs. Met een ietwat vernieuwde stijl staat CUSTOMS garant voor het brengen van een heerlijke strak in pak-sound met snedige gitaren en onderkoelde synths. Dat wordt lekker meezingen.

Tickets, meer informatie en videoclips van de bands vind je op www.vestrock.be.

EERSTE VESTROCK CONCERT CLUB OP 7 APRIL MET EVA AUAD, SHERMAN, OORGASME EN SAINT HELENA DOVE
Speciaal voor iedereen die ontzettend veel zin heeft in VESTROCK, is er op 7 april 2012 de allereerste VESTROCK CONCERT CLUB. Dit moet een geweldige showcase worden van artiesten die op VESTROCK hebben gestaan of de komende editie zouden kunnen staan. De eerste van deze avondvullende programma’s zal plaatsvinden in De Pit Terneuzen. Een ticket voor deze geweldige avond kost slechts € 10, meer info vind je op de Vestrock website.

KAARTVERKOOP VESTROCK LOOPT SNEL
De kaartverkoop is gestart via www.vestrock.be en diverse voorverkoopadressen in Zeeuws Vlaanderen en gaat hard. VESTROCK zal, net als in 2010 en 2011, intiem en kleinschalig zijn, dus het aantal beschikbare kaarten is beperkt. Alle eerdere edities van VESTROCK waren volledig uitverkocht. De prijs in de voorverkoop € 25 (de toegangsprijs aan de kassa bedraagt € 30, beschikbaarheid onder voorbehoud).