Vestrock 2013 – line up festival hulst lost eerste namen, o.a. The Van Jets en Kensington komen

door Bart Somers

Vestrock maakte zonet de eerste vier namen voor 1 juni 2013 bekend. De Jeugd Van Tegenwoordig, Kensington, The Van Jets en Herman Brusselmans zullen te zien en te horen zijn in Hulst, de meest Vlaamse stad van Nederland.

Het eiland in de Buitenvest van Hulst vormt ook voor de vierde editie de thuisbasis van Vestrock. De organisatie is inmiddels begonnen met de programmering. Op de affiche van het duurzame kwaliteitsfestival van Hulst prijken alvast de eerste vier namen. We stellen hen voor in de woorden van de organisatoren.

•DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG heeft de afgelopen jaren bewezen de beste hiphopformatie van de lage landen te zijn. Na talloze prijzen, waaronder de NL Popprijs 2011 en een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre, en een plaats op Rock Werchter, Lowlands en Pinkpop, kan niemand meer om Willie Wartaal, Vieze Fur, Faberyayo en Bas Bron heen. Op 1 juni laten ze de Vestrock-wei gegarandeerd bouncen met hun vette beats met elektronische invloeden en teksten die iedereen mee kan zingen.

• 2013 lijkt een prachtig jaar te worden voor het Utrechtse KENSINGTON. Met geweldige zanglijnen en klinkende instrumenten bewijzen ze dat ze zich kunnen meten met bands als Editors en Kings of Leon. Ontegenzeggelijk catchy singles als ‘No Way Out’ en ‘Send Me Away’ werden afgelopen jaar al grijsgedraaid op 3FM. Ze werden onlangs bevestigd voor Pinkpop 2013, maar eerst komen ze gas geven op Vestrock.

•THE VAN JETS uit Oostende startten hun muzikale kruistocht in kleine zweterige clubs en vochtige kelders, maar stonden al snel in de hitlijsten met hun mengeling van glamrock, garagerock en pop. Elke single van hun tweede album uit 2010 haalde de top van De Afrekening, met als hoogtepunt de giga-hit ‘The Future’. Live staan THE VAN JETS garant voor een moker van een rockshow.

•HERMAN BRUSSELMANS is niet meer weg te denken uit de literaire wereld. De oppergod van de Vlaamse letteren brengt al ruim dertig jaar gemiddeld twee boeken per jaar uit. Drank, seks en verveling zijn thema’s die veel terugkeren in zijn werk, wat dan ook gekenmerkt wordt door een hoog autobiografisch gehalte. Naast schrijver is Herman Brusselmans inmiddels een bekende televisiepersoonlijkheid, omstreden door zijn grove taalgebruik en altijd humoristische obsceniteit. U bent gewaarschuwd als u komt kijken en luisteren naar het enfant terrible van de Vlaamse letteren.

KAARTVERKOOP VESTROCK LOOPT SNEL
De kaartverkoop is gestart via www.vestrock.be en diverse voorverkoopadressen in Zeeuws Vlaanderen en gaat wederom hard. Vestrock zal, net als in eerdere jaren, intiem en kleinschalig zijn, dus het aantal beschikbare kaarten is beperkt. Alle eerdere edities van Vestrock waren volledig uitverkocht. De prijs in de voorverkoop bedraagt € 27,50 (de toegangsprijs aan de kassa bedraagt € 35, beschikbaarheid onder voorbehoud).