Vestrock 2013 – tickets verkopen sneller dan vorig jaar, o.a. Daily Bread en Goose bevestigd

door Jacky Ypzsilon

Vestrock is er trots op om de tweede reeks namen bekend te kunnen maken voor de vierde festivaleditie, die plaatsvindt op 1 juni 2013, zoals altijd op het eiland in de Buitenvest van Hulst. De organisatoren laten ook weten dat de kaartverkoop van het festival, dat de voorbije jaren telkens op voorhand uitverkocht was, nog sneller loopt dan vorig jaar.

De kaartverkoop is een tijd geleden gestart via www.vestrock.be en diverse voorverkoopadressen in Zeeuws Vlaanderen. Vestrock zal, net als in eerdere jaren, intiem en kleinschalig zijn, dus het aantal beschibare kaarten is beperkt. De prijs in de voorverkoop bedraagt € 27,50, de toegangsprijs aan de kassa bedraagt € 35, beschikbaarheid onder voorbehoud en erg onwaarschijnlijk.

De nieuwe namen

We stellen je nog even de nieuwe namen voor in de woorden van de organisatoren

Goose uit Kortrijk brengt al ruim vijf jaar in adrenaline gedrenkte elektrorock. Live is Goose onverslaanbaar, een belevenis die je absoluut een keer mee moet maken en nooit meer zult vergeten. De afgelopen jaren op Rock Werchter, Pukkelpop en Lowlands, en nu terug met hun derde album ‘Control Control Control’. Vestrock is er trots op dat de “sterkste entiteit die Belgie heeft voorgebracht sinds Jean-Claude van Damme” (The Guardian) op veler verzoek op de tweede maal op de Vestrock-affiche prijkt.

Daily Bread uit het noorden brengt een mix van new wave, grunge en rock met een heerlijke dance vibe. Daily Bread bewijst hoe je een frisse saus over de sound van de vroege jaren tachtig muziek kunt serveren om een heerlijk eigentijds hoofdgerecht te kunnen serveren.

De allerbeste rockband van de lage landen is zonder twijfel het Nederlands-Belgische Drive Like Maria. Hun messcherpe en gortdroge stonerrock wordt gebracht met een vleugje groove en dat doet het viertal met verve. Ze deelden het podium met bands als ZZ Top, AC/DC en Motörhead en speelden op o.a. Pukkelpop en Lowlands. Dampende beats, gierende baslijnen en knoeperharde riffs!