Vestrock 2014 – programma aangevuld met o.a. White Lies, Mintzkov en Psycho 44

door Bart Somers

Vestrock maakt met trots de tweede reeks namen bekend voor de vijfde editie op 7 en 8 juni op het eiland in de Buitenvest van Hulst. Aan de affiche worden White Lies en een zestal andere namen toegevoegd.

Eén van de allergrootste Britse indierockbands van dit moment is de hoofdact op het zondagprogramma van Vestrock 2014. White Lies staat voor eighties, duistere new-wave-vocalen, een sublieme livereputatie, Joy Division, Editors en Interpol versmolten in een perfecte indierockmix. Met wereldhits als ‘Death’, ‘Bigger Than Us’, ‘Lose Yourself’, ‘Farewell to the Fairground’ en ‘There Goes Our Love Again’ op hun palmares weten ze zonder moeite een volle concertzaal of festivalweide plat te spelen. De Engelsen stonden de laatste paar jaar dan ook op alle grote festivals van de wereld zoals Coachella (USA), Glastonbury (UK), Rock Werchter (BE), Lowlands (NL), en Fuji Rock (JP).
De muzikale acts die daarnaast zijn bevestigd voor zondag 8 juni: De Kraaien, Mintzkov, Psycho 44 en Kid Noize
De muzikale acts die zijn bevestigd voor zaterdag 7 juni zijn onder andere Horses on Fire en Lili Grace.

VESTROCK UNIVERSITY
Mede door financiële steun van het Delta Zeeland Fonds en Dow Terneuzen vindt er net als voorgaande jaren weer een interessant en inspirerend onderwijsprogramma plaats. In het Duvel Droomschip kun je op een laagdrempelige en leuke manier colleges volgen en vragen stellen aan experts waarmee je normaal niet zo snel in contact komt. De lezingen, opgezet in samenwerking met de Universiteit Gent en de KU Leuven zijn toegankelijk voor 1.000 personen tegelijkertijd en worden gehouden volgens het Silent Disco principe. Hierbij kan iedereen via draadloze koptelefoons luisteren naar inspirerende sprekers. In de Vestrock University is dit jaar, evenals vorig jaar, ook ruimte voor cabaret en theater. Inmiddels staan hiervoor Bart Chabot en Kamagurka op het zondagprogramma en Prof Vincent Icke en Prof Johan Braeckman op het zaterdagprogramma.

Zaterdag: DI-RECT, PETER PAN SPEEDROCK, DE STAAT, TAYMIR, DIGITZZ, HORSES ON FIRE, TOWN OF SAINTS, LILI GRACE, WOLF IN LOVELAND, PROF. VINCENT ICKE en PROF JOHAN BRAECKMAN
Zondag: WHITE LIES, BLAUDZUN, DAAN, DE KRAAIEN, MINTZKOV, MARBLE SOUNDS, DANNY VERA, SUPRA NATURALS, I WILL I SWEAR, PSYCHO 44, DJ SANDSTORM, KID NOIZE, BART CHABOT en KAMAGURKA

Op Vestrock 2014 zijn circa 70 acts te zien. De komende maanden worden nog tientallen acts bekend gemaakt. Tickets, updates, overnachtingsmogelijkheden en verdere info vind je op www.vestrock.nl.