vi.be media: Indiestyle over YAWNS

door Tiffany Devos

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je YAWNS voor, de winaars van onze vi.be-wedstrijd om een opener te vinden voor ons event ‘Trixtrax viert 5 jaar Indiestyle’.

Het viertal uit de Kempen is slechts een drietal maanden bezig, maar wist nu al de voltallige Indiestyle- en Trixjury te overtuigen van hun kunnen. Ze lieten drie door de jaren 60 geïnspireerde, internationaal klinkende nummers doorspekt met psychedelische klanken op ons los en dat was blijkbaar  meer dan voldoende om de hoogste score te behalen van de 180 inschreven bands.  Hun muziek doet wat denken aan Tame Impala, Pond of het opkomende Temples, maar voor zover we weten is er in het Belgische muzieklandschap nog wel een leegte in te vullen net naast Bed Rugs.

Er staat YAWNS een mooie toekomst te wachten. Ze zijn onlangs geselecteerd voor Frappantpop en zijn de eerste finalisten voor De Nieuwe Lichting 2014. We zien ze donderdag 26 september graag komen. Info en tickets voor ‘Trixtrax viert 5 jaar Indiestyle’ vind je hier.

YAWNS op vi.be