vi.be media: Indiestyle over Tangerine

door Bram Pollers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Tangerine voor.

Op een warme zomeravond durven wij al eens te opteren voor een lekker biertje, bij voorkeur uit een flesje. De jongens van Tangerine grepen dus onze aandacht al vast met een nummer als ‘Beer is better in a bottle’. Meer nog, dit is eveneens het ideale lied om door je speakers te laten gieren op zo’n zomeravond. Een aanstekelijke gitaarriedel, een solide ritmesectie en een herkenbaar refrein zorgen voor een heerlijke indierock-cocktail.

Ook ‘Amstilinya Toolba’ wringt zich als een volleerde oorwurm een weg richting onze trommelvliezen. Bewegen is niet enkel toegestaan, er lijkt haast geen andere optie te zijn. Deze Brusselse jonkies mikken geregeld op je dancing shoes, en doen dat in het zog van bands als Foals en Two Door Cinema Club – het lijkt soms of Sam Halliday zelve het geliefde snaarinstrument in handen nam.

Met ‘Papillons’, een vijf minuten durend epos als tegenpool voor het amper anderhalve minuut durende ‘Beer is better in a bottle’, bewijzen ze ook onze aandacht te kunnen vasthouden als het tempo gedrukt wordt. Na Robbing Millions staat er dus mogelijk snel weer een Brussels indiecollectief op de rand van de doorbraak.

Tangerine op vi.be