vi.be media: Indiestyle over The Herfsts

door Bram Pollers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je The Herfsts voor.

Naast een bekende studentenstad is Leuven eveneens een plaats waar muziek leeft. Concertzalen als Het Depot en STUK weten er jaar na jaar sterke programma’s voor te leggen en ook qua bekende muzikanten hebben de Pietermannen met Selah Sue en Milow twee grote ijzers in het muzikale vuur.

En wat meer is: er is opvolging op komst in de hoedanigheid van The Herfsts, een zevenkoppig indiepopcollectief. De band brengt een eclectische mix van electronicagepingel en gitaargeram en zweeft ten allen tijde tussen euforie en weemoed. Het groots aandoende ‘Superklang’ koppelt de intense indierock van Modest Mouse aan synths die recht uit de jaren 80 lijken te komen.

Op het intiemere ‘Gutscratcher’ horen wij een stem die dicht aanschurkt bij het geluid dat Johannes Genard produceert, voorzien van een portie meeslepende muzikale melancholie. Ook het laatste nummer, voorzien van een uptempo sound, heeft een link met Genards band School is Cool: de barokke pop van ‘Two dancers’ had namelijk niet misstaan op hun debuutalbum ‘Entropology’. En zo hadden The Herfsts niet meer dan drie songs nodig om ons te overtuigen van hun kwaliteiten. Binnen onafzienbare tijd bent u ongetwijfeld aan de beurt.

The Herfsts spelen op 30.10 live op onze eigenste Suck It And See indie/rock party in Bonnefooi. De toegang is gratis, klik op het Facebook-evenement voor meer info.

The Herfsts op vi.be