vi.be MEDIA – Indiestyle over Alien Plants

door Indiestyle

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen ook met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Alien Plants voor.

Dat Gent de muziekstad van België is hoeft geen betoog. Desalniettemin is er met Alien Plants niet zo lang geleden nieuw bewijs opgedoken. Deze band brengt technopunk beats, door de mangel gehaalde electronica en overstuurde gitaren. Zoals ze in hun bio aanhalen vinden ze in elk nummer de mix tussen rock en dance, tussen headbangen en dansen.

Catchy en gestoord tegelijk, het is een zeldzame combinatie. De popmelodieën, die vaak aan het betere werk van The Killers (‘Sam’s Town’) doen denken, vormen een uitstekend huwelijk met de Crystal Castles/Kap Bambino-beats en de razende gitaarriffs. Ook de opbouw van de nummers zit goed. ‘Pixel’ is een fantastische electrosong, ‘Violence’ en’ Circle’ stampen en briesen heel Oost-Vlaanderen bijeen.

Iedereen die het drietal al eens heeft gezien of een blik op hun site heeft geworpen weet dat het niet alleen de muziek is waarmee Alien Plants scoort. De looks, het artwork, de video’s vanuit een Londens metrostation in opbouw, het klopt allemaal. Een ongetwijfeld van goede smaak verstoken jury liet deze band niet voorbij de eerste ronde van Humo’s Rock Rally. Alien Plants moet nochtans zeker niet onderdoen voor Compact Disk Dummies.

Nu zou normaal nog een verder relaas volgen waarin we jullie, lezers, aanraden zoveel mogelijk concerten van Alien Plants bij te wonen, hun toekomstige platen te kopen en een nieuwe dans uit te vinden en uit te voeren op muziek van deze en andere technopunkers. Misschien zouden we je laten lachen, hier en daar een kleine woordspeling, een flauwe verwijzing naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Maar helaas deze band is heengegaan. Net toen we dit artikel afwerkten, plaatste Alien Plants op hun Facebook berichten over hun split. Hun vi.be-player is helemaal leeg. De schobbejakken. Een ontluikende parel aan de Vlaamse muziek kroon werd te vlug aan ons oor onttrokken.

Alien Plants op vi.be