vi.be MEDIA: Indiestyle over Dorian and the Grays

door Filip Van Der Elst

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen ook met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Dorian and the Grays voor.

Dit viertal schopte het recent nog tot de halve finales van Humo’s Rock Rally, en heeft dus wel degelijk wat in petto. Hun recept? Onversneden Britpop en indierock in de sfeer van The Beatles, of, recenter, The Strokes, Arctic Monkeys en The Libertines. De hoekige gitaarritmes vliegen in het rond, de refreinen zijn even eenvoudig als aanstekelijk. Deze jonge band kleurt weliswaar soms iets teveel binnen de lijntjes – gevolg van een te grote bewondering voor de voor de hand liggende voorbeeldbands? -, waardoor het moeilijk wordt om de songs nog van elkaar te kunnen onderscheiden.

Maar het potentieel is er zeker, en ondergetekende zou voor de verkeerde website schrijven moest hij niet opgetogen zijn met talent uit eigen land dat de immense nalatenschap van Britpop ook in onze contreien een eigen invulling probeert te geven. Freaky Age deed dat eerder al op voortreffelijke wijze, waarom zouden Dorian and the Grays dat dan niet kunnen?

Dorian and the Grays op vi.be