vi.be MEDIA: Indiestyle over Kalisto Bay

door Indiestyle

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen ook met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Kalisto Bay voor.

Sinds de zomer van 2011 dompelt Kalisto Bay ons onder in een snelle vorm van indie rock die teruggrijpt naar Vampire Weekend, Foals en The Vaccines. Energie, reverb, snel tempo en sterke bassen kenmerken de sound van deze kersverse band die nog maar twee singles uitbracht. ‘Kalisto Bay’ getuigt van talent en hun enthousiasme klinkt ook in dit nummer sterk door. Ze hebben hun sound gevonden en laten zich niet beïnvloeden door kritiek. Op de meest recente ‘Broken Clocks’ (momenteel niet in hun vi.be-player) klinken de ruigere gitaarriffs en drums harder door. Ook met de catchy nummers ‘Endless Waltz’ en ‘African Sun’ overtuigen de drie jonge muzikanten ons van hun potentieel.

Luisteraars moeten niet te lang meer wachten vooraleer Kalisto Bay het Belgisch muzieklandschap verovert. Dit jaar stonden ze al het podium tijdens het Boomtown festival van de Gentse Feesten.

Kalisto Bay op vi.be