vi.be MEDIA – Indiestyle over Phlitman & Kang

door Bart Somers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Phlitman & Kang voor.

Dit Limburgse gezelschap bracht enkele weken geleden ‘Candy Queen Speedway’ uit, een plaat met 6 liedjes die te koop is op 10” vinyl met artwork getekend door Sarah Yu Zeebroek van Hong Kong Dong. Net als dit Gentse broer/zus-combo maken ook de artpoppers uit de buurt van Sint-Truiden weirde muziek die als een bal in een flipperkast onverwacht alle richtingen uitgaat. Vaak stuitert en botst het op plaatsen waar je het niet verwacht.

Het dansbaar speelse van ‘Be Her (For Aiha)’ springt op vi.be, waar de groep nog Phlitman & Kangaroo heet, het meest in het oog. Dit lied vind je ook terug op ‘Candy Queen Speedway’. In de vi.be-player merk je goed het verschil tussen geslaagd en mislukt experiment. ‘Mr Wilsons Routine’ weet bijvoorbeeld te beklijven, tewijl ‘Baby Says’ meer heeft van willen maar niet kunnen, en eigenlijk het enige nummer is dat echt tegenvalt. ‘Theme From Sapori’ neemt je mee op een psychedelische krautrocktrip, terwijl ‘To Duke Ellington’ een kort en fijn frivool instrumentaaltje is.

Speels is het adjectief dat we het vaakst kunnen toepassen op de muziek van Phlitman & Kang. De Limburgers laten je in enkele songs op vi.be alle hoeken van de muzikale speelkamer zien. Hun meest recente plaat kun je beluisteren op Soundcloud. We snappen dat dit niet de deuntjes zijn die we in prime time op Studio Brussel zullen horen, al neemt de groep wel een eigen plaats in binnen de Belgische muziekscene.

Phlitman & Kang op vi.be