vi.be MEDIA: Indiestyle over Sky Castles

door Indiestyle

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen ook met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Sky Castles voor.

De Lierse band rond Jona Koekelcoren telt ruim acht leden. Sky Castles heeft reeds een demo-EP uit die goed ontvangen werd door onder meer Ayco Duyster (Studio Brussel), Kurt Overbergh (Ancienne Belgique) en Eppo Janssen (Pukkelpop). Op deze demo klinken de invloeden van Arctic Monkeys en The Strokes zwaar door, terwijl de jongelui toch hun eigen stijl cultiveren. De ruige gitaren en de catchy vocale melodieën op ‘Used to be Friends’ en ‘Camp, not Kitsch’ overtuigen ons alvast van hun muzikaal potentieel. Bovendien wordt de live-reputatie van Sky Castles met elk concert alsmaar sterker.

Op 2 mei staat deze jonge band in de AB waar ze als finalisten van de Rockrace (info & tickets) zullen strijden voor de hoofdprijs, die vorig jaar naar de Leuvense band The Herfsts ging. Eerder dit jaar was Sky Castles al de grote winnaar van de Rupelrockrally.

Sky Castles op vi.be