vi.be MEDIA: Indiestyle over The Spectors

door Indiestyle

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je The Spectors voor.

Dit jonge zestal uit Blankenberge en Brugge ontleent zijn naam aan de spectoriaanse Wall of Sound, een opnametechniek waarbij gestreefd wordt naar een zo vol mogelijk geluid. Hun muziek knipoogt nostalgisch terug naar het tijdperk van The Jesus and Mary Chain, The Velvet Underground en Joy Division. ‘Perfect Early Morning’ klinkt ook als een mooie tribute aan Ian Curtis. Op het vi.be-profiel van de West-Vlaamse groep kunnen wij een cover van The Velvet Underground beluisteren. ‘Femme Fatale’ heeft de band op hun eigen manier bewerkt door gebruik te maken van de Wall of Sound, wat alvast een prachtig resultaat oplevert. De melodieuze introriffs, catchy poptunes en de echoënde zang in ‘Someone Else’ en ‘Only You’ getuigen van hun talent en originaliteit.

The Spectors zijn dit jaar de welverdiende winnaars van Verse Vis mogen de tweede festivaldag van Leffingeleuren openen. Afspraak op het festivalterrein.

The Spectors op vi.be