vi.be MEDIA: Indiestyle over Tubelight

door Indiestyle

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen ook met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Tubelight voor.

“Voor de eerste keer kippenvel”, zo luidde het commentaar van een jurylid toen Tubelight zijn kans waagde tijdens de halve finale van Humo’s Rock Rally 2012. De indie-shoegazers met popaccenten stootten zelfs door naar de finale. Sinds 2007 werken Lee Swinnen (vocals/gitaar), Steve Simons (bass), Peter Claes (gitaar) en Niels Moras (drums) aan een sound die best vergeleken kon worden met The Strokes. De nummers ‘Transition’ en ‘Turn me on’ uit hun eerste EP ‘Transition’ kunnen dit enkel bevestigen. De nieuwste songs van Tubelight sluiten aan bij shoegaze bands als The Jesus and Mary Chain en My Bloody Valentine. Wanneer Chokebore doorheen ‘Let Is Slide’ weerklinkt, driften wij ook nostalgisch terug naar de 90’s rockjaren.

Tubelight hecht zich aan zijn invloeden en integreert ze in hun repertoire. Toch creëert de jonge, dynamische en veelbelovende band een originele sound die zeer eigen is aan de groep. Deze sound is gedomineerd door ruige en zwaar overstuurde gitaren, luide drums en de schrijnende stem van Lee Swinnen. Tubelight schept een rijk muzikaal universum dat ons onmiddellijk aanzet om het verder te verkennen.

Tubelight op vi.be