vi.be MEDIA – Indiestyle over Vincent&Jules

door Bart Somers

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen ook met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Vincent&Jules voor.

Onze vi.be Media van september is een hele speciale: Vincent&Jules wonnen de wedstrijd die vi.be, TrixTrax en Indiestyle organiseerden ter ere van TrixTraxFest/4 Jaar Indiestyle in TRIX op 20 september en eisten op die manier een plaats op de affiche op.

“Pure Orange Black”, opperde een jurylid, en hij zat er boenk op. Vertaald voor mensen die Orange Black niet kennen heet dit: hyperkinetisch genoeg om de gemiddelde Q-Music-adept horendol te krijgen, voldoende aanstekelijk om de doorsnee popliefhebber in no time tot hoofdknikken aan te zetten, en dankzij tempowissels en onverwachte zijsprongetjes ook acceptabel voor de medemens die pure pop maar niks vindt. Ze vergelijken zichzelf graag met acts als Pavement, Sebadoh en Vampire Weekend. Dat ze dit doen is op zich een bewijs dat de eigen identiteit er nog niet is, en helemaal kunnen Vincent&Jules hun voet nog niet naast die van hun voorbeelden zetten. Het talent is echter onmiskenbaar aanwezig. Als Belgische geestesgenoten zouden we Team William aanwijzen, of de School Is Cool van ‘The World Is Gonna End Tonight’.

In een recent verleden wonnen Vincent&Jules al het Groot Geweld 2011 in de AB, kaapten ze zilver weg in Rockvonk 2011 in het Depot, en mochten ze als laureaten van Music Live drie dagen op tour door Zweden. Op 20.09 bezetten ze het podium van TRIX in Antwerpen, en we durven er een en ander op verwedden dat dit niet het laatste is dat we van deze jonge bende uit Zoutleeuw hebben gehoord.

Vincent&Jules op vi.be

Meer over TrixTraxFest – 4 Jaar Indiestyle