vi.be MEDIA: Indiestyle over Winter Trees

door Thomas Konings

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Winter Trees voor.

Er zijn verschillende pluimen die we op de hoed van de twintigjarige folkie Ben Demeyer kunnen steken. In onze ogen verdient de jongeman achter Winter Trees er nog het meest één, omdat hij met minimale middelen – enkel een gitaar – een luisterpubliek stil kan krijgen en even zwijgzaam kan achterlaten. Dat doet hij zonder stroperig te klinken en zonder succes bij hippiemeisjes na te streven.

Voorlopig kan je op de vi.be-pagina van Winter Trees nog maar twee opgenomen songs en een demo beluisteren. Die demo ‘Stiwa’ vinden we nog ietwat schattig en jongensachtig, en is typische singer-songwritermuziek in de stijl van bijvoorbeeld Keaton Henson. ‘Wrong/Right’ klinkt door de productie echter een pak volwassener, gedurfder qua stemgebruik en bevat vooral de kenmerkende onderhuidse spanning, die van ‘Outstanding Mary’ ook zo’n ongelooflijk mooi en geheimzinnig stukje muziek maakt. Die laatste song geeft zich maar beetje bij beetje prijs, en werkt dubbel verslavend door de heerlijke gitaarlijn en verwachte uitbarsting die er niet komt.

Als je het ons vraagt, is Winter Trees een naam om in de gaten te houden. We kijken alvast uit naar nieuw materiaal, terwijl we ons afvragen hoeveel progressie er nog mogelijk is.

Winter Trees op vi.be

Winter Trees op Soundcloud