vi.be MEDIA: Indiestyle over Ynoji

door Thomas Konings

Voortdurend surfen toonaangevende journalisten rond op vi.be op zoek naar nieuw talent. Minstens één keer per maand bespreken ze hun favoriete vi.be van het moment. Uiteraard delen de redacteurs van Indiestyle hun ontdekkingen met jullie. Je vindt ze ook, samen met de uitverkorenen van de andere magazines, terug op de site van Poppunt. Deze maand stellen we je Ynoji voor.

Met deze maand een plek in de finale van de West-Vlaamse muziekwedstrijd Verse Vis, is dit het moment bij uitstek om jullie de Oostendse producer Ynoji voor te stellen. Onder dat alter ego, uit te spreken als ea(t) no jea(ns), maakt Lucian Ditulescu elektronica met een dikke knipoog naar Amon Tobin. Moby, Eskmo en Noisia. Slaapkamerproducers en straatartiesten noemt de Oostendenaar als andere invloeden.

Ynoji’s muziek vertrekt vanuit samples die Ditulescu haalt uit zowel bestaande nummers, als uit dagdagelijkse geluiden. Dat betekent niet dat je middenin een song ineens kletterende potten en pannen hoort, Ynoji verwerkt ze subtiel. Bedoeling hierachter is geluiden in een nieuw jasje te steken.

Met twee reeds uitgebrachte EP’s kunnen we ons een goed beeld vormen van hoe dat concreet klinkt. De producer zet een groot, overrompelend geluid neer. De ene keer stormen er duizend beats en breaks op je af, de andere keer klinkt het allemaal veel atmosferischer. Door deze afwisseling weet Ynoji ook steevast de aandacht te houden. De muziek klinkt ook redelijk filmisch en kan je net als een goede thriller op het puntje van je stoel houden. Op eersteling ‘NIÑA’werd nog naar een eigen gezicht en meer diepgang gezocht, op tweede worp ‘Quemira’ is positieve evolutie duidelijk merkbaar. De jazz- en jungleinvloeden maken het geheel alleen maar interessanter. Op Ynoji’s bandcamp kan je de EP niet alleen beluisteren, maar ook downloaden of tegen een zelf te kiezen prijs kopen. Op vi.be vind je een zevental nummers die een knap visitekaartje vormen.

Ynoji kan je aan het werk zien in de Verse Vis finale te Leffinge op 20 april (info & tickets).

vi.be Ynoji