Villa Bota zoekt mixtapes en draait ze live op de radio onder ‘De coronatapes’

door Gilles Dierickx

Sinds 17 maart heeft ook de Brugse jongerenradio Villa Bota beslist om even te sluiten en niet langer live radio te maken vanuit de eigen studio. “Het was ondanks al onze maatregelen niet langer verantwoord om verschillende mensen binnen te laten. Bovendien willen we ook aan jongeren vragen om thuis te blijven”, aldus Neil Haesebrouck, de nieuwe radiocoördinator van Villa Bota.

Maar ook vanuit ieders huiskamer kan radio gemaakt worden: een simpele mixtape volstaat. Daarom lanceert het platform vandaag het initiatief ‘De coronatapes’. Het idee: elke muziekliefhebber oproepen om eens door zijn of haar collectie te snuisteren en een mixtape van 30 tot 60 minuten samen te stellen. Elk uur wordt een andere tape gedraaid – vandaag bijvoorbeeld ziet het schema er als volgt uit.

Neil benadrukt dat je geen professionele dj of een uitzonderlijke muziekkenner moet zijn om je steentje te kunnen bijdragen: “Maak gerust een mixtape met je jeugdbeweging – zonder samen te komen natuurlijk – of kies voor een origineel thema. We kregen al een mixtape binnen met apocalyptische muziek.” (lacht). “Wie trouwens geen idee heeft hoe je aan zo’n mixtape begint, mag ons altijd een mailtje sturen. Kennis en hulpvaardige radiovrijwilligers genoeg bij Villa Bota. Alle beetjes helpen!”

Hieronder vind je alle info en praktische stappen terug. 

Via dit blogbericht leer je zelf een mixtape maken: https://nl.wikihow.com/Een-mixtape-maken 

  • Mail je mixtape naar neil@hetentrepot.be
  • Lengte tussen 30 en 60 min
  • MP3- of WAV-bestand
  • Stuur ook een foto of afbeelding bij je mixtape
  • Zet in je mail ook wanneer de mixtape werd gemaakt, wat het thema is en wie hem gemaakt heeft 

Luister live via 106.4 fm of via www.villabota.be. 

Meer info via neil@hetentrepot.be.