Warhaus lost nieuw lied ‘Mad world’ en kondigt tweede album aan

door Gilles Dierickx

See you when the time is right“, schreef Balthazar zo’n een jaar geleden, toen de band zichzelf voor onbepaalde duur in de koelkast zette. Het bleek meteen wél tijd voor solowerk, want zowel Warhaus, J. Bernardt als Zimmerman brachten de voorbije maanden een album uit, werden bejubeld en bewierookt, en deden zowat alle clubs en festivals aan – maar daar stopt het duidelijk nog niet. Warhaus, het project van Maarten Devoldere, laat nu weten dat z’n tweede, zelfgetitelde soloplaat al op 3 november verschijnt. Lijkt die albumhoes overigens niet erg hard op Lust for life’ van Iggy Pop?

Single ‘Mad world’ etaleert mooi de minimalistische, donkere pop die we van het viertal rond Devoldere gewend zijn, met een duidelijke rol voor die unieke samenzang, klikkende percussie en verrassend prominente strijkers. Dansen in Mallorca, we zagen het blonde crooner eigenlijk niet snel doen.

Luister ‘Mad world’ hieronder.

Warhaus speelt voorlopig al in de Roma op 11 november (info & tickets) en op 16 november in de Vooruit in Gent (info & tickets).