We Are Open 2013 – line up met o.a. The Van Jets, Echo Beatty en BRNS

door Bart Somers

We Are Open is het startschot van het concertjaar in TRIX, en dan heeft de Antwerpse zaal de goede gewoonte om uitsluitend Belgisch talent te programmeren. Gedurende drie avonden krijg je op drie verschillende podia een exquise selectie van nieuw bloed, opkomende bands en gevestigde waarden. Hieronder een woordje uitleg van de mensen van TRIX zelf.

Debuten
Begin 2013 mogen we een aantal zeer beloftevolle debuutplaten verwachten. Sir Yes Sir zal een eerste langspeler uitbrengen bij EMI. We verwachten ook veel van Few Bits en Echo Beatty, twee Antwerpse groepen met charismatische frontvrouwen. De aanstekelijke gekte van Protection Patrol Pinkerton leerde u al kennen via het Afrekening-hitje ‘Future = Our Home’, en doet het beste verhopen voor hun album.

De toppers
The Van Jets lieten eind vorig jaar het schitterende album ‘Halo’ op de wereld los, ingeblikt met Jeroen De Pessemier van The Subs als producer. Live staan zij garant voor een sexy feestje. Mauro Pawlowski toont zich met zijn Hitsville Drunks van zijn toegankelijkste en meest poppy kant, en Creature With The Atom Brain verkeert na een uitgebreide Europese tour met Mark Lanegan band in bloedvorm. Flat Earth Society brengt in 2013 haar 13de plaat in 13 jaar uit, en ook dat moet gevierd worden.

Van over de taalgrens
Ook aan de andere kant van de taalgrens zijn er heel wat boeiende groepen te ontdekken. De Brusselaars van BRNS maakten in 2012 al indruk in onze Club met hun hyperkinetische postrock. The K is een alles verpulverende stormram die het hoogste schavotje van Concours Circuit mochten betreden. We kijken ook uit naar de melancholische indie folk van Dan San, de aanstekelijke electrobeats van Soldout en de sixties surfpop van Paon, het nieuwste speeltje van de frontman van The Tellers.

PRAKTISCHE INFO
Donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 februari 2013
Deuren openen telkens om 19u30
Muziekcentrum TRIX
Noordersingel 28 – 30, 2140 Antwerpen

INFO TICKETVERKOOP
Er zijn vier verschillende tickets voor We Are Open te koop:
– dagtickets aan 14 euro (vvk) / 17 euro (kassa) voor donderdag 14 februari (voor deze dag zijn enkel dagtickets te koop)
– dagtickets aan 12 euro (vvk) / 15 euro (kassa) voor vrijdag 15 februari
– dagtickets aan 12 euro (vvk) / 15 euro (kassa) voor zaterdag 16 februari
– combitickets aan 20 euro (vvk) / 23 euro (kassa) voor vrijdag 15 + zaterdag 16 februari (dit combititcket verschaft dus geen toegang op donderdag 14 februari, hiervoor moet je nog een apart dagticket aanschaffen)

Tickets zijn vanaf nu te koop via de website van TRIX en de vestigingen van FNAC. Op de TRUX-website vind je ook het volledige programma en verdere details.