Wilco kondigt nieuw album ‘Schmilco’ aan en geeft enkele voorsmaakjes

door Sigi Willems

Het is ondertussen alweer een jaar geleden dat Wilco zijn meest recente album ‘Star wars’ uitbracht. Die gelegenheid konden Jeff Tweedy en co niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom besloten ze hun fans te trakteren op een nieuw nummer, getiteld ‘Locator’. Ondertussen liet de Amerikaanse indie-rockband ook al weten dat het hier niet om een eenmalige release gaat: op 9 september brengt Wilco alweer een nieuw album op de markt: ‘Schmilco’.

Vandaag loste de band met ‘If i ever was a child’ een tweede song van dat aankomende album. Zowel ‘If i ever was a child’, als ‘Locator’ zijn twee vintage Wilco-nummers, doordrenkt met nostalgische melodieën en vederlichte akoestische gitaarrifs.  De verdere tracklist van ‘Schmilco’ luidt als volgt:

01 Normal American Kids
02 If I Ever Was a Child
03 Cry All Day
04 Common Sense
05 Nope
06 Someone to Lose
07 Happiness
08 Quarters
09 Locator
10 Shrug and Destroy
11 We Aren’t the World (Safety Girl)
12 Just Say Goodbye

Het artwork voor de plaat is van de hand van Joan Cornellà, de bekende Spaanse cartoonist, en past perfect bij de bands charmerende indie-muziek. Het aftellen naar 9 september kan beginnen.

De trouwe fans kunnen ‘Schmilco’ alvast pre-orderen op Wilco’s website, waar ook hun nieuwste release ‘If i ever was a child’ te beluisteren valt. Dat de band momenteel trouwens in topvorm verkeert, mocht onze man recent nog ondervinden op het Brugse Cactusfestival. Lees zijn verslag hier.