Win deze maand tickets voor Yeasayer, Shearwater, White Fang en Fence

door Thomas Konings

Elke maand geven we een aantal mooie concerttickets weg. Veel moet je niet doen om ze te winnen: gewoon een mailtje sturen naar tom.bola@indiestyle.be. Wil je kans maken op kaartjes voor een van de onderstaande optredens, mail ons dan voor 10 juni. Voor White Fang is de deadline 6 juni.

Gnar Tapes Night: White Fang, Mind Rays, The Future Dead in DOK op 8 juni

Sta ons toe het wervende tekstje van organisator Purple Panda eventjes te kopiëren: “Volgende week woensdag is het van dat. De derde annual Gnar Tapes label night. In DOK dit keer. Headliner is White Fang (US), het compleet geflipte stoner (als in stoned, niet als in rock) punk garagebandje van de Gnar Tapes founding fathers. Ontstaan in Oregon, mee verhuisd naar LA. De mannen toeren heel Europa rond op fastfood, booze en narcotica, en spelen iedereen onverbiddelijk naar huis. Eén van de vettigste en strakste live bands die ik al zag. En tegelijk wreed funny.” Beter zouden we het niet kunnen verwoorden, we hebben twee duotickets in de aanbieding. Get wrecked! (info & tickets)

Fence & Meteor Musik in N9 (Eeklo) op 11 juni

FONS Records zendt op 11 juni z’n gezanten naar Eeklo. Fence en Meteor Musik spelen die dag namelijk in de N9. Die eerste band heeft een nieuw album ‘The winding’ voor te stellen, de tweede verzorgt de afterparty met haar synthpop in astronautenkostuum. Zo sluit de Oost-Vlaamse concertzaal haar seizoen in stijl af, wij mogen twee duotickets weggeven. (info & tickets)

Shearwater in de Bourla (Antwerpen) op 11 juni

Twee jaar geleden hadden we het strakke plan om Shearwater te gaan reviewen in DOK. Ons oordeel luidde: ‘Toen Shearwater een eindje ver in hun set ‘Rooks’ inzette, wisten we weer waarom we het nooit beu worden deze Amerikanen aan het werk te horen en te zien. Als een zaadje dat open bloeit in de kern van ons hart worden we geraakt, keer op keer.” Anno 2016 heeft Meiburg een nieuwe plaat, toert hij met Jamie Stewart van Xiu Xiu en speelt de groep in de prachtige Bourla. Dat belooft! We mogen alvast twee duotickets weggeven. (info & tickets)

Yeasayer in de Handelsbeurs op 12 juni

Yay, we mogen ook tickets weggeven voor Yeasayer (foto), de indie-electro-psychedelic-popband (of zoiets) uit Brooklyn die hits als ‘O.N.E.’, ‘Ambling alp’, ‘Madder red’ en ‘Reagan’s skeleton’ op haar cv heeft staan. Laatste nieuwe album ‘Amen & goodbye’ werd dan misschien wel gemengd onthaal, onze man genoot er wel van (“Yeasayer heeft nog altijd diezelfde gezonde, ongebreidelde experimenteerdrang, zonder dat ze daarom per se het oeuvre van Marina Abramovic uit het hoofd kennen. Ze klinken nog altijd psychedelisch, zonder dat je aan gekke paddenstoelen moet gaan lekken om dat te kunnen appreciëren.”) en jij kan de plaat met een van onze drie duotickets misschien wel gratis gaan ontdekken. (info & tickets)