Wooly Mammoths lossen sterke debuutsingle ‘Pulling me under’ (première)

door Thomas Konings

wooly mammoths

Wooly Mammoths is een naam die vast en zeker bij een heleboel mensen een belletje doet rinkelen. De band uit Brussel (via Lanaken) schopte het vorig jaar tot in de finale van De Nieuwe Lichting en wist op die manier de aandacht op zich te vestigen. Zo’n finaleplek brengt heel wat druk om snel materiaal naar buiten te brengen met zich mee. De groep rond Sean Michael Raab wist hier echter aan te weerstaan en sleutelde stilletjes verder aan een eerste echte debuutsingle. Die ziet vandaag het licht in de vorm van het fijne ‘Pulling me under’, een nummer waarvan een demoversie al een tijdje op het wereldwijde web circuleerde.

Het is moeilijk om niet meteen gecharmeerd te geraken door de sound van het vijftal. Met name de vocals baden in een warme gloed van melancholie en zorgen elke keer weer voor een klein stukje genot wanneer ze de hoogte ingaan. Speelse en poppy melodieën flirten ondertussen met iets intensere psychrockgitaren à la Tame Impala, maar krijgen steeds weer de bovenhand waardoor het liedje in zijn geheel geslaagd lichtvoetig overkomt.

Op 12 april verschijnen DIY-gemaakte promo-cd’s van Wooly Mammoths. Die worden gelanceerd tijdens een akoestische show in de Brusselse platenzaak Caroline Music. Daarna volgen nog optredens in Café Video op 21 april en een maand later (21 mei) op het TrixTraxFest in Antwerpen.