YO!Fest 2014 – bands gezocht, speel jij op 9, 10 of 11 mei live in Straatsburg?

door Bart Somers

Het YO!Fest Emerging Bands Contest (EBC) zoekt de beste Europese bands met muzikanten in de leeftijdscategorie van 16 tot 25 jaar. De laureaten krijgen de kans om te openen voor Asian Dub Foundation (UK) , Puggy (BE), Le Fanfare En Petard (FR), DJ Falcon (FR) en Riva Starr (IT) in Straatsburg op het YO!Fest 2014 dat plaatsvindt van 9 tot en met 11 mei.

Er zijn vier plekken op de affiche te versieren, twee op het hoofdpodium voor duizenden mensen in het hart van Europa en twee in de YO! Village overdag. Bands moeten hun inzendingen uiterlijk op 13 april indienen via de officiële YO!Fest EBC-website.

YO!Fest is aan zijn 5e editie toe en zal dit jaar zijn tenten opslaan in Straatsburg. Het jaarlijkse jeugdfestival wordt georganiseerd door het Europees Jeugdforum en combineert politiek, debatten en workshops met livemuziek en een verscheidenheid aan artistieke prestaties, de perfecte mix voor een plezierige en zinvolle ervaring. De YO!Fest EBC is een samenwerkingsverband tussen het Europees Jeugdforum (EJF) en Jeunesses Musicales International (JMI) in het kader van European Youth Event met de steun van de stad Straatsburg.