Header image

Plonsjes: deze 14 nummers hebben wij op repeat staan

door Ewout Pollaris

Er komt gigantisch veel muziek uit waarmee je gemakkelijk het wereldrecord gezamenlijk schouders ophalen zou mee kunnen verbreken. Hier brengen we de muziek samen die allerlei enthousiastere reacties teweegbracht. Deze week bezorgen Tobias, Yannick en Ewout je hun favoriete nieuwe nummers. Onderaan vind je een playlist met alle plonsjes van dit jaar in.

Rolling Blackouts Coastal Fever – My echo
Soms zijn enkele heerlijke riffs voldoende om je weer opgewekt te doen voelen over gitaarmuziek. Grenzen verleggen is hier geenszins het geval, en toch slagen de aussies erin om wat in je los te weken. ‘My echo’ is overigens alweer het derde singletje van hun aankomende album dat in mei verschijnt. (Yannick)

Soccer Mommy – Shotgun
Soccer Mommy gaat vintage alt rock op nieuwste track ‘Shotgun’. Geproduceerd door niemand minder dan Daniel Lopatin van Oneohtrix Point Never, valt de dense lagenstructuur op in vergelijking met voorgaand werk. (Ewout)

SOAK – Purgatory
Een tweede bitterzoet snoepje van Bridie Monds-Watson van haar aankomende nieuwe album gaat er met gemak in. (Yannick)

Porridge Radio – The rip
“Eén brok opgekropte frustratie er eens goed uitlaten terwijl het pijpenstelen regent”-the soundtrack. (Yannick)

Yung Lean – SummerTime blood (feat. Skrillex, Bladee & Ecco2K)
Het voelt erg surreëel om dit te schrijven, maar op Yung Leans nieuwe album ‘Stardust’ staan twee nummers met Skrillex op productie. Vooral op ‘SummerTime blood’ kan het icoon van de brostep verrassend goed overweg met de poppy melancholie van Yung Lean en boezemvrienden Bladee & Ecco2K. (Tobias)

1 800 Pain – RIP Kevin
Het is heel lui om alle industriële rapprojecten met Death Grips te vergelijken. Als het waanzinnige 1 800 Pain samenwerkt met Flatlander, en in de teksten verwijst naar ‘Get got’, dan kunnen we echter niet anders. Al gaat dit qua lawaaierigheid nog een stapje verder dan de Grips. Proceed with caution. (Tobias)

Zola Jesus – Lost
Zola Jesus kondigt het nieuwe album ‘Arkhon’ aan, en daar hoort ook de nieuwe single ‘Lost’ bij. Haar gevoel voor donkere, theatrale artpop lijkt ze alvast niet verloren te zijn. (Tobias)

Kelly Lee Owens – Sonic 8
Out met de sfeervolle dan wel dansbare tech house van weleer. Op het tweeluikje dat Owens ons meedeelde in aanloop van haar nieuwe plaat ‘Lp.8’ horen we voornamelijk post-industrial. Donderende, noisey beats wisselen haar heerlijk verhemelende vocals af op het nummer. Beleeft KLO haar Puce Mary-like obscure post club-era? (Yannick)

Planet 1999 – Crush
De evolutie van PC Music, van post-ironische internetpastiches naar oprechte futurustische emoties, zet zich gestaag verder. (Tobias)

LSDXOXO – Sick bitch (VTSS remix)
Een van de spannendste DJ’s uit het huidige clubcircuit remixt een van de beste technonummers van vorig jaar? We hoeven je vast niet meer te vertellen hoe hard dit gaat. (Tobias)

Perel & Marie Davidson – Jesus was an alien
Dat God een dj was, dat weten we intussen al twee decennia. Bij deze stellen Perel en Davidson ons een fonkelnieuwe ontdekking voor. Het is meteen ook de titeltrack van Perel’s debuutalbum dat op 13 mei verschijnt. Wie weet zitten er nog wereldprimeurs tussen. (Yannick)

Oliver Sim – Fruit
We beginnen ons stiekem in de handen te wrijven van nervositeit. Dat Jamie solo z’n ding doet als producer en dj, dat hield enigszins steek. Maar nadat Romy vorig jaar een nummertje uitbracht en nu ook Oliver Sim solo z’n eigen ding wilt gaan doen stellen we ons meer dan ooit af; wat met The xx? Nu, ons hoor je niet per se klagen als dit soort heerlijk melancholische nummers er nog uitkomen. Maar toch. (Yannick)

Confidence Man – What I Like
Bewijsstuk nummer zoveel van het feit dat Confidence Man een patent heeft op oorwurmen? (Yannick)

Supershy – Happy music
Title check out. Tom Misch die eindelijk toegeeft aan zijn hart voor disco, we love to see it. (Yannick)