Header image

Plonsjes januari: deze 7 nummers hebben wij op repeat staan

door Ewout Pollaris

Er komt gigantisch veel muziek uit waarmee je gemakkelijk het wereldrecord gezamenlijk schouders ophalen zou mee kunnen verbreken. Hier brengen we de muziek samen die allerlei enthousiastere reacties teweegbracht. Aangezien de plonsjes eventjes hebben stil gelegen, is dit een extra lange lijst met alle plonzen van de maand januari. Deze lijst is opgesteld door Tobias en Ewout. Onderaan vind je een playlist met alle plonsjes van dit jaar in.

 

Skrillex & Bladee – Real spring
Voormalig brostep-icoon Skrillex heeft de smaak van de cloudrap duidelijk te pakken. Vorig jaar voorzag hij al twee beats op Yung Leans ‘Stardust’, nu brengt hij een eigen track uit met Drain Gang-kopstuk Bladee. ‘Real spring’ komt een paar maanden uit voor het seizoen waar de titel naar verwijst, maar slaagt er met z’n fleurige melodieën moeiteloos in om het zonnetje naar je bureautje te brengen. (Tobias)

Alice Longyu Gao – Hëłłœ Kįttÿ
Aanvankelijk hing Alice Longyu Gao wat rond in de hyperpopscene, maar op haar laatste singles neigt ze meer en meer naar een soort opgefokte internetpunk. Die aanpak bereikt (voorlopig) een waanzinnig hoogtepunt op ‘Hëłłœ Kįttÿ’, een door polka geïnspireerde banger die klinkt alsof je drie verschillende aflevering van Spongebob tegelijk aan het kijken bent. (Tobias)

Wednesday – Chosen to Deserve
Ook in het nieuwe jaar tekent Wednesday present en zo laten ze ons reikhalzend uitkijken naar hun aankomende plaat.

Lustsickpuppy – Ride it
Voor snoeiharde hiphop die uit je lokale SM-kelder lijkt te komen, ben je bij Lustsickpuppy nog steeds aans het juiste adres. (Tobias)

Debby Friday – So hard to tell
Debby Friday zet het jaar in met een heerlijk catchy nummer met een smachtende beat.

Xiu Xiu – Maybae Baeby
‘Oh no’, het vorige album van Xiu Xiu, was verrassend zachtaardig. Leuk plaatje, maar wij zijn toch blij om Jamie Stewart en de zijnen op de nieuwe single ‘Maybae baeby’ weer doodenge muziek te horen maken. (Tobias)

Sematary – Babayaga
Een demonische rapper in een lang gewaad? Een teddybeer die ritueel geofferd wordt? Loodzware bassen en kille witchhousemelodieën? Ja, dat moet de nieuwe Sematary zijn. (Tobias)