41ste Mega Platen & CD Beurs in de Jaarbeurs Utrecht op 12 en 13 april 2014

door Nick De Baerdemaeker

Op 12 en 13 april vindt in de Jaarbeurs Utrecht de halfjaarlijkse ‘Mega Platen & CD beurs’ plaats. De beurs beleeft reeds haar 41ste editie  en is internationaal bekend vanwege het overweldigende aanbod aan vinyl, boeken, films, cd’s, tijdschriften, gesigneerde platen, posters, foto’s en t-shirts. Of je nu op zoek bent naar goedkope cd’s en lp’s, of net naar die ene gouden vondst om je collectie te vervolledigen, er is voor elk wat wils. Ook qua muziekstijlen is er keus te over, de uitspraak “Van Abba tot Zappa” is hier een understatement. Met circa 450 internationale standhouders en 2000 lopende meter (2km) is dit dan ook het grootste evenement in zijn soort, ter wereld.

Traditioneel zijn er ook deze editie enkele randactiviteiten gepland. Dit voorjaar kan je een verzameling vroege punkposters en memorabilia uit de glorietijd 1976-79 bewonderen.  Tevens is er voor de liefhebbers een popquiz, zijn er boekpresentaties en is er voor de fans van The Beatles een tentoonstelling rond de enige twee concerten die de groep ooit gaf in Nederland, te zien in hal 7 van de Jaarbeurs.  Er zijn ook signeersessies gepland met onder andere James Bond girls Caroline Munro (The Spy Who Loved Me) en Béatrice Libert (Moonraker). Op zaterdag staat er voor de fans zelfs een heuse Star Wars Ewok-reünie gepland met acteurs Kiran Shah, Brian Wheeler, Tom So en Andy Herd.

Waar?
Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, 3521 AL te Utrecht

Wanneer?
Zaterdag 12 april (9.00 tot 17.00 uur) en op zondag 13 april (10.00 tot 17.00 uur).

Praktisch?
De Jaarbeurs bevindt zich op wandelafstand van het Centraal Station Utrecht en is dus vrij vlot te bereiken per trein. Voor wie met de wagen gaat is er parking voorzien op de jaarbeurs zelf. Toch willen we er graag op wijzen dat je momenteel het centrum van Utrecht beter kunt mijden wegens zware verkeershinder door wegenwerken. Er zijn voldoende P+R opties  in de randstad. Voor 5 euro koop je een combikaartje “Parkeren en reizen”:  je kan hiermee een volledige dag je auto kwijt en mag vervolgens met maximum 4 personen gebruik maken van het openbaar vervoer dat je tot aan het station brengt.

Dagtickets voor volwassenen kosten in voorverkoop €11.50, aan de kassa €13.00. Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis binnen. Voor wie er een volledig weekend wil rondneuzen is er de passe-partout voor €20.50 in VVK, 22€ ADK. De beurs wordt tegelijkertijd gehouden met de verzamelaarjaarbeurs,  ideaal als je wederhelft liever eens tussen het antiek en curiosazaken snuffelt. Meer informatie, voorverkoop, korting en filmbeelden vind je op www.recordplanet.nl.