Bilbo opent online cd- en vinylwinkel

door Bart Somers

Sinds 1 november is www.bilborecords.be, de website van de alternatievere muziekwinkel Bilbo, een online winkel. De webshop zal exact hetzelfde aanbod brengen als de fysieke winkel in Leuven. De verkoper van alternatievere muziek breidt hiermee haar succesvolle concept met de recentste releases én volledige backcatalogues tegen scherpe prijzen verder uit.

Op 1 november startte de online winkel van Bilbo. Niet minder dan 12.000 verschillende titels op cd, lp en dvd zijn te koop zijn via www.bilborecords.be. De opening van deze webwinkel is een primeur voor België. Bilbo is de eerste alternatievere muziekwinkel die de stap naar het internet op deze manier maakt.

De website is vooral een no-nonsense winkel: geen reclame langs alle kanten, geen inlog gegevens, gewoon een e-mailadres en het adres waarnaar de cd’s/dvd’s/lp’s verzonden worden.

Bilbo is zeker niet de enige om online muziek te verkopen, maar het bedrijf gelooft wel dat het een duidelijk verschil kan maken. Veel sites bieden op dit moment cd’s aan, zelfs tegen ongelooflijk straffe prijzen, maar je moet telkens inboeten op een aantal vlakken: enorme verzendingskosten, lange wachttijden, leveranciers in het buitenland, aldus Matias, beheerder van de online winkel. Bij Bilbo zal dit totaal anders zijn. Niet alleen zijn we constant en zeer eenvoudig bereikbaar, er is namelijk een fysieke winkel waar je altijd nog terecht kan, ook bieden we vanaf 20€ gratis verzending, en dit binnen de 24u. De dag nadat je je cd besteld hebt kan je pakje dus al in de bus steken.

Dat het aanbod van Bilbo bijzonder breed is wordt duidelijk op de site. Je vindt er makkelijk de laatste nieuwe releases van alternatieve en minder alternatieve bands, zowel op cd als lp.

Om de aankoop te voltooien wordt er gebruik gemaakt van de gerenommeerde betaalapplicatie van Ogone die de mogelijkheid biedt om met Bancontact, Maestro, Visa of Mastercard te betalen.